Skattkistan

Hemmagjord pasta med färgglad fyllning.
Inspirerad av bästa Underbara Clara lagade vi igår egen pasta.  Receptet på pastadegen snodde vi rakt av av Clara, fyllningen däremot hittade jag på själv. Basilika, vitlök, spansk peppar, soltorkade tomater & fetaost fick fylla våra pastakuddar. Allt hackade jag fint så att det skulle bli lättare att få med lite av varje i varje pastakudde.

När degen fått vila en timme eller två var det dags att kavla ut den. Vi delade den i två delar, en över- och en underdel.

Sen la vi en liten klutt av fyllningen med jämna mellanrum på den utkavlade pastadegen. Penslade med kallt vatten mellan högarna och sen på med utkavlade degen nummer två.

Då blev det så här fint. Lite som ett berg & dallandskap. Man fick trycka ihop degen ordentligt mellan topparna för att kuddarna sen skulle hålla ihop.

Här ligger kuddarna och torkar, det fick de göra i ungefär femton minuter innan vi kokade dem i en stor kastrull med rikligt med vatten & salt i ungefär fem minuter.

Sen serverade vi pastan med romansallad, paprika, groddar, skinka & parmesan. Lite smält smör ringlade jag över också och det blev så gott att jag vet inte vad! Men ett tips. Ät pastan hellre i en lite vidare tallrik för att lättare kunna dela kuddarna i lagom stora bitar att stoppa i munnen :).
#1 - Pernilla

Åh ser himla gott ut och verkar inte allt för svårt ;) ska provas någon dag :)

#2 - Anonym

Vad husliga ni är! Det låter väldans gott!

#3 - Jennie

Pernilla: Klart du ska! Det går snabbt & är inte svårt :) Kram Jennie



Anonym: Ibland så ;)