Ikväll lagade jag en rätt som liksom kommit till mig i tanken :). Kombinationen av det lite beska i ädelosten & det halvsöta i granatäpplet blev precis så bra som jag hoppats!
Krämig kyckling med ädelost & granatäpple, 4 personer
3 kycklingfiléer, skurna i fina bitar
1 hackad gul paprika
1 tsk torkad timjan
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk vinbärsgelé
1 dl creme fraiche
1 dl matlagningsgrädde
150 gram ädelost
salt, peppar & en skvätt kinesisk soja
olivolja
pasta
broccoli, färsk eller frusen
granatäpple
Stek kycklingen i en skvätt olivolja. Pressa över vitlöken & smula över timjan. När kycklingen är genomstekt häll på matlagningsgrädde & creme fraiche. Smula över hönsbuljongtärningen & ädelosten och låt smälta in i såsen. Smaksätt med vinbärsgelé och en skvätt soja. Strö i den hackade paprikan, salta & peppra. Färdigt!
Kycklinggrytan smakar fint tillsammans med pasta & lättkokt broccoli. Och pricken över i:et - toppa varje portion med någon matsked granatäpplekärnor!
Hoppas ni gillar :).