Efter att ha ätit en väldigt smarrig äppelmuffins på Espresso House i lördags så blev jag inspirerad till att baka något liknande själv. Det blev ett helt gäng (jag gjorde dubbel sats) fantastiskt goda muffins, typ de godaste jag någonsin bakat!
Jennies äppelmuffins med dulce de leche & havssalt.
75 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2.5 dl mjölk
2 äpplen
2 msk kanel
1/3 burk dulce de leche (kokt sötad kondenserad mjölk, min fick koka strax över 3h)
flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Rör i äggen och mjölken. Blanda de torra ingredienserna, utom kanelen, och rör ner i smeten. Klyfta äpplena och doppa dem i kanel. Fördela smeten i 12-15 normalstora muffinsformar. Stoppa ner 1-2 klyftor äpplen i varje muffinsform. Toppa med en klick dulce de leche & strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 18-20 minuter.
Alltså dulce de leche och äpplen!...
Kaneldoppade äppelklyftor.
Inte så dumma va?
Med en kopp kaffe - precis hur bra som helst!