♥2 1/2 dl strösocker
♥2 ägg
♥3 dl gräddfil
♥4 1/2 dl vetemjöl
♥2 tsk vaniljsocker
♥1 msk bakpul
♥1 krm salt
♥1 tsk malen kardemumma
Fyllning
♥1 dl strösocker
♥3 msk kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst (det ska bli en vit färg). Tillsätt äggen, ett i taget och rör om mellan varje, och sedan gräddfilen. Rör ihop.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och vänd sedan ner dem i smeten.
Blanda socker och kanel till fyllningen och ställ åt sidan.
Smöra och bröa en springform med löstagbar kant. Häll i hälften av smeten, strö över hälften av kanelsockret. Häll sedan på resten av smeten. Avsluta med att strö över resten av kanelsockret. Strö över lite pärlsocker (valfritt).
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 40 min. Känn med en sticka efter 35 minuter, stickan ska inte vara kladdig.
Ta ut och låt svalna och njut av nybakad kanelbullesockerkaka. Hur saftigt och gott som helst!