Skattkistan

En helg som inte blev som den var tänkt, men bra ändå!
Vår helg inleddes inte riktigt som vi planerat. Lagom till att vi skulle krypa ner och lägga oss i fredags kväll så kräktes Disa. Först en gång i vår säng, så den blev "osovbar". Sen fyra gånger till i sin säng. Många pyamaser gick åt och en och annan uppsättning sängkläder... Sen somnade vi iallafall till slut, P på soffan och jag jämte Disa i hennes 80-säng. 
 
Planerna för lördagen och söndagen blev som bortblåsta, men vädret visade verkligen sig från sin bästa sida & bjussade sol hela helgen lång. Perfekt för trädgårdsfix! 
Så nu är trädgården tömd på bygg-bråte, vi har krattat 16 säckar löv och klippt ner det mesta. Hur gör man med nysatta rosor som vägrar förstå att vintern är på ingång? Det får fortsätta blomma eller? :). 
 
I eftermiddag skulle vi egentligen haft hela P's familj och mina föräldrar på middag, men det satte kräkisen i fredags krokben för. Dock var våra föräldrar våghalsiga och kom och firade ändå. Vi köpte smörgåsbakelser från Café Masugnen här i byn och bjöd på morotsmuffins och hallon-lakritstårta som jag bakat. Smarrigt!
 
Med en tänd brasa, en bra film & ett par clementiner avslutade vi denna söndag. Ett mysigt slut på en helg som blev bra, trots att den började ordentligt trist.
 
En liten soon-to-be-two-year-old som behövde bada efter nattens bravader.
 
Det blev en ofrivillig städning inomhus i lördags också och våttorkade golv. Det var inte planen precis (men nödvändigt!) och efteråt var det ju bara så skönt. Jag älskar nystädat!!
 
Lördagens middag fick vi äta på tu man hand. God fisksoppa a'la Morberg. Billie sov hos farmor och farfar och Disa sov ♥.
 
Idag fick vi sova länge trots att klockan skulle ställas om. Tack för det Disa som drog en fjortontimmars :)
 
Kaffet smakar himla gott i solen efter att ha krattat ett helt gäng säckar löv.
 
Hallbus med pappan. 
 
Goda smörgåsbakelser! Så himla bra att ha möjlighet att köpa sånt på hemmaplan
 
Mina och Billies morotsmuffins.
 
Grattis älskling!