Skattkistan

Lussebullar.
Ikväll har jag bakat lussebullar enligt det här receptet. Det enda jag ändrade på i receptet var att jag blandade i lite vaniljsocker i fyllningen.

Degen blev helt fantastiskt bra! Knepet är lagom mycket eller lite mjöl, gärna lite mindre än vad receptet säger. Sen får min grymma Kitchen Aid göra sitt jobb ett bra tag tills degen blir lite seg, men inte kladdig.

Fyllde bullarna gjorde jag med smör, mandelmassa & vaniljsocker.

Och så här fina och gyllengula blev de när de var färdiga.

Nybakade lussebullar & glögg passar fint såhär en tisdag efter första advent. Har aldrig tidigare bakat bullar med saffran men jag gillar absolut mandelmassefyllningen bättre än russin, så det kan nog bli en återkommande tradition :)
Rumsgran.

I lördags när jag gick på stan så hittade jag en underbar blombutik vid Davidshallstorg. Där gick jag runt och blev inspirerad i en lång stund. Bland annat så blev jag väldigt sugen på en gran i kruka likt den som står på bänken till höger med ett rött sidenband kring, men dum som jag var köpte jag inte någon.

Nu har jag tagit reda på att granen jag är ute efter heter rumsgran (kanske inte riktigt en sådan på bilden). Är det någon som vet vart man kan köpa en sådan i närheten av Växjö? Tacksam för hjälp :)
Någonstans i världen måste man ju bo & här skulle jag gärna lägga ner min hatt.

Finare gatunamn får man leta efter! Men eftersom jag troligtvis inte kommer att bosätta mig i centrala Malmö så får jag snarare hoppas på att hitta ett hus som heter något fint. Lillegård exempelvis... Så heter Bullerbyhuset.