Skattkistan

Laduree.
När man är Paris måste man bara besöka Laduree. De gör nog världens mest kända & färgglada kakor- macaroons. Ungefär som Paris svar på New Yorks Magnolia Bakery (där det säljs underbara cupcakes).
Inne på konditoriet säljs alla möjliga vackra bakverk som man kan äta på plats eller ta med sig. Man får dock inte ta några kort därinne så de här förpackningarna var allt jag lyckades få med innan jag blev stoppad :)
Förutom en liten ask till Sara så köpte jag den här till mig själv. Älskar förpackningen!

Och innehållet är inte heller fy skam :).
Hockeyfeber i staden.

Hela staden (Växjö) har drabbats av hockeyfeber, inte så konstigt med tanke på att vårt hockeylag Växjö Lakers äntligen har en ordentlig chans att avancera till elitserien! Många tyckare har tidigare sagt att det inte finns en endaste chans att Växjö skulle kunna ta sig hela vägen, men nu ser det ut som att det faktiskt skulle kunna gå :). Jag tror och hoppas iallafall på det och ikväll kan de ta sig ytterligare ett steg närmare, då kommer Modo på besök hit till Växjö och jag har biljett till den fullsatta matchen!

Jag tippar på att Växjö vinner med 3-1. Nu vill jag höra vad ni tror! Jag vet att jag har många läsare i Växjö, kom igen ge er till känna :).

Ett litet pris utlovas till den som gissar rätt.

Paris dag två.
Dag två startade vi på Le Pain Quotidien där vi åt en rätt så fransk och söt frukost.
Apelsinjuice, varm choklad, croissant, bröd & massa olika sylter och choklader att bre på...
Efter frukosten blev det mera mat, mat som i matmarknad.
Marknaden var fylld med skaldjur!
Vackra ranunkler!
Efter marknaden gick vi vidare över Seine och till Notre Dame som är en av otroligt många vackra byggnader i Paris.
Sen var det kaffepaus, mer välbehövlig för vissa än för andra ;)
Efter kaffet promenedade vi till Jardin de Luxembourg som är en stor park mitt i stan. Finfin plats att njuta av solen på kan jag tänka mig!
Efter en timmes promenad eller så nådde vi äntligen Eiffeltornet, som vi letat :). Man kan tro att man ser Eiffeltornet vart man än befinner sig i stan, men så är alltså inte fallet...
Avslutade promenaden gjorde vi vid Les Halles där jag åt en god carbonara som blev en sen lunch kombinerat med en tidig middag. Efter maten gick vi hem till hotellet, drack lite vin, åt ost & la oss tidigt. Sen var dag två slut.