Skattkistan

Sjukstuga.
Idag har vi sjukstuga här hemma. Disa har feber efter att hon fick 5-månaderssprutan igår och Billie åkte på en riktig feberfrossa inatt - stackarn. Hon är fortfarande inte pigg och har inte direkt någon aptit. Hoppas det vänder till kvällen då det vankas grillade hamburgare! 
 
Vi skulle egentligen haft vänner på besök ikväll. Grillat & sen gått och kollat på Valborgsmässobrasan, men det fick vi ju såklart ställa in. Så är det med barn... Men vi får förhoppningsvis en mysig kväll iallafall!
 
Imorgon är det Växjöloppet och Tidningslöpet för kidsen i stan. Hoppas att B är så pigg så att vi kan ta en runda dit. Tror att hon skulle tycka att det är väldigt roligt att vara med! Annars tänkte jag ev. ta en tur till Svenssons i Lammhult. Ska byta en av Disas namnkalas-presenter mot något annat - kanske blir det en apa :)...
 
På lördag blir det kosläpp & på söndag hoppas jag på lite fix här hemma i trädgården. O så var den helgen förbi ;). Galet vad fort det går när man tänker på det.
 
Hur som helst. Ha en härlig valborg, det ska vi ha!
Stor kram.
 
Lördagstapas.
 
Tapas är den bästa maten enligt mig. Speciellt nu i viktväktar- och mjökfria tider. Man plockar in något matigt och kanske mer propointsrikt (i detta fallet bröd och lufttorkad skinka), fyller på med något som mättar bra, är gott och propointsfattigt (här räkor och kronärtskocka) och avslutar med en jäkla massa frukt och grönt som kostar noll och inga poäng. Då har man råd med ett halvglas vin därtill :). Trist bara att salami och gottiga ostar både innehåller mjölkprotein och många points...
 
Så här såg förresten vår lördagskväll ut. Disa somnade runt åtta och Billie sov hos mormor och morfar, så vi hade lite tid bara Petter och jag. Det händer alldeles för sällan för tillfället. Vi tände iallafall en brasa, åt och drack gott och såg de sista avsnitten av Orange is the new black. Myslördagkväll!
Tre veckor med Viktväktarna.

Ännu en Viktväktarvecka är förbi och även idag var det kul att ställa sig på vågen. 
 
Trots champagne med tjejerna i fredags som avslutades med hamburgare på McDonalds och ett namnkalas med tillhörande smörgåstårta, bulle, kaka o tårta så visade vågen på -1.2 kg efter denna veckan eller -3.9 kg totalt!
 
Kanske kan jag gå i mål, eller åtminstone vara nära mål vid nästa vägning. Bara 1.2 kilo och en vecka dit!
 
Den här veckan bjuder inte några direkta matprövningar (som kalas och möhippor) så den bör gå fint. Prövningen blir istället att få till så mycket motion som jag önskar! 
 
Än är det en liten bit kvar till målet, men jag tycker att det är viktigt att fira små delmål. Så ikväll blir det extra gott tisdagskäk - torskrygg! Jag längtar redan!