Skattkistan

Att avsluta lördagen med pizza.
En helg som denna när jag är själv med tjejerna så har jag försökt göra livet så enkelt som möjligt. Det innebär hos mig bland annat att jag försöker minimera kivet om mat. Tjejerna får helt enkelt sätta menyn. Så i fredags gjorde jag högrevsburgare med bacon enligt Billie's önskemål, igår kväll lagade jag pizza och idag åt de pytt-i-panna medans jag åt rester.
 
Big mistake med pizzan dock - jag glömde köpa ananas till tjejernas (de vill ha havaii) så det några småsura miner ändå, men de åt iallafall. Och jag med. Galet gott med topping som buffelmozzarella, sparris, rödlök, vitlök, babytomater, parmaskinka & avokado!
 
Efter dagens superhjältekalas och loppistur som avslutades med en tur till leksaksaffären där tjejerna fick köpa sig varsin grej så har vi hängt hemma. Jag somnade vid läggningen av Disa och vaknade till en stund innan nio. Då satt Billie fortfarande i soffan med paddan i högsta hugg och ganska nöjd med situationen. Vi får väl se hur nöjd hon är imorgon bitti när klockan ringer...
 
Har även hunnit med att betala ut lite löner och målat den där bokhyllan (igen!!). Nu behövs det bara ett par penseldrag till sen är den färdig-finito och allt det där. 
 
Preppa ingredienser... och så ett glas rött därtill :)
Tjejernas pizza innan den åkte in i ugnen. Utan ananas dårå, det fick jag höra några gånger. Haha!
Och så in grymma pizza. Alltså vilken skillnad det blir på botten när man bakar på pizzasten. 
Tadaa!
Finsällskap nummer ett. 
och två.
Fyndat på farmors vind.
Idag har jag och tjejerna hängt med farmor. Vi började med att bada i simhallen i Alvesta, fortsatte med god lunch på Café St Clair och avslutade med lite häng hemma hos farmor och farfars på Teleborg. Efter att Billie tjatat om att få se på pappas gamla akvarium uppe på vinden så tog jag mig också en titt däruppe. Föga intresserad av det där med akvarium. Kan man skylla på att vi redan har en hund när ens barn börjar fråga efter egna djur? (hoppas!!). Förutom gammalt akvarium, ett helt gäng förpackningar (säkert 20 år gamla) lego och såklart en massa annat som sig bör på en vind så hittade jag det här gamla blombordet. Det visade sig att farmor ropat in det på auktion och att det aldrig fått sig en plats hos dem. Synd på ett så fint bord!
 
Så jag räddade de och det fick flytta hem till oss istället för att stå och samla damm. Sicket fint vindsfynd!
 
 
 
 
Att bli med övervåning.
 
Nåväl. Vi ska inte lyfta taket och bygga på en övervåning på vårt befintliga hus. Övervåningen finns ju redan där idag, men om ett halvår sisådär så kommer vi kunna utnyttja den betydligt bättre. Samtidigt som vi går på semester i sommar flyttar nämligen ett gäng hantverkare in och börjar rivningen av det som är vår invändiga övervåning idag. Allt som är invändigt ska bort och sen börjar vi på nytt. Med isolering av hela övervåningen, nytt tak & kupa. Nya fönster, innerväggar och glasvägg in till kontoret likt denna (någon som vet bra leverantör av detta?!). Och så småningom även ett badrum. I november hoppas vi att allt är på plats & att vi kan flytta upp. Can't wait!