Skattkistan

Challenged.
Vad gjorde du för tio år sedan?
I januari 2002, hmm. Ohh, spännande. Då var jag i St Anton am Arlberg i de Österrikiska alperna och levde livet som skibum. Jag åkte tillsammans med en kille jag aldrig träffat innan vi möttes upp på tågstationen i Köpenhamn på vägen dit. Väl på plats åkte jag skidor (förstås!), träffade en massa spännande människor, festade & jobbade litegrann som städerska på ett hotell.

Jag utanför mitt gamla fönster på hotellet i St Anton i somras då P & jag var där under vår tågluff.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Då hade P och jag precis börjat träffas ordentligt. Han var fortfarande hemlig på bloggen & utåt men för några nära vänner var han inte längre någon hemlighet :). Jag fick nycklarna till Klostergatan & lämnade över min (vår) gamla lägenhet till dess nya ägare. Inte nog med det så började jag mitt nya jobb som gruppledare på jobbet den 1 februari.

Mitt fina gamla kök!!

Fem snacks du gillar:
♥ Choklad ♥ Lakrits (salt & med pulver i) ♥ Kakor i de flesta former ♥ Lantchips ♥ Färsk frukt

Fem sånger du kan hela texten till:
Fem sånger jag inte kan hela texten till? Nä, skämt å sido. Men jag lär mig alltid texterna på låtar jag gillar (och inte gillar) utantill & därför är fem en alldeles för liten siffra för att det ska vara värt att ens nämna en låt :).

Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär: ♥ Jag skulle köpa ett hus, eller bygga ♥ Jag skulle dragit igång alla de företag jag har tankar/drömmar om ♥ Jag skulle rest till massor av spännande platser! ♥ Spara till sämre tider ♥ Skänka en slant till någon/några som behöver det!

Fem dåliga vanor: ♥ Kan. inte. säga. nej. Åtminstone inte till spännande saker! ♥ TidsoptimistBiter då och då på naglarna ♥ Envis ♥

Fem saker du gillar att göra: ♥ Mysa med P, Milo & magen ♥ Baka kakor & laga mat ♥ Blogga & läsa bloggar. ♥ Umgås med fina vänner ♥ Fota!

Fem saker du aldrig skulle klä dig i, eller köpa:
♥ Kortärmad kofta, kan säkert vara fint på andra, men då inte på mig ♥ Såna där sportiga sandaler med remmar & kardborreband som man ser många turister springa omkring i. Inte för mig. ♥ Tunna tröjor med luva på. Jag vet att det har varit på modet igen men tyvärr, inte för mig. ♥ Jag skulle aldrig igen köpa en kort tjockjacka. Vad är grejen med en sådan jacka? Jag förfryser då rumpan! ♥ Underkläder second-hand.
Never ever.

Fem favoritleksaker: ♥ Datorn ♥ Kameran ♥ Telefonen (ajfånen) ♥ Stickor & garn. ♥ Bloggen

Några personer jag vill se göra den här utmaningen?
Rågbullar med linfrön

I söndags bakade jag rågbullar. Here comes the ingredients!


Jag älskar hur bra degen blir i min Kitchen Aid.


20 fina bullar blev det till slut.


Urgoda till soppan eller med ost på till frukosten!

Recept
6 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 dl havregryn
1 dl linfrön
3 dl rågmjöl
11 dl vetemjöl
2 msk mörk sirap
1 msk honung
1 tsk salt

Lös jästen i det ljumma vattnet.
Blanda ner allt utom vetemjölet och saltet och rör någon minut.
Tillsätt vetemjöl och knåda ca 10 minuter med degblandare tills degen är slät.
Tillstät saltet och kör ytterliggare 5 minuter.
Låt jäsa ca 20 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar och platta till något.
Ställ bullarna på plåtar med bakplåtspapper. För en finare yta kan man pensla med lite filmjölk.
Låt jäsa till dubbel storlek, 30-60 min.

Grädda bullarna i 250 grader, 10-12 minuter. 
Låt svalna på galler.
21 + 4
Den lilla magen i vecka 22.

Underbart att vara gravid så här långt! Inga krämpor, inga supercravings (även om choklad är gott ;))och är inte längre lika kissnödig när jag ska sova heller. Istället börjar det röra på sig i magen lagom till att jag ska sova, trevligt med ännu lite mer sällskap i sängen :).

Förutom att vi har börjat fundera på vagn så har jag även börjat tänka så smått på när jag ska gå hem på föräldraledighet. Det känns långt borta men som det ser ut nu blir det någon gång kring mitten av maj. Det kommer att gå fort tills vi är där & det är försommar, även om det äntligen känns som vinter utanför.

Hur funkar det egentligen. Kan man börja plocka ut föräldraledighet redan innan bebisen har kommit eller får man förlita sig på semester & annan eventuell ledighet? (om man mår bra och inte behöver bli sjukskriven alltså).