Skattkistan

Happy dirty thirty sis.
Idag fyller världens bästa lillasyster 30 år.
 
Tänk att du min LILLAsyster blivit trea nolla och att du dessutom när som helst ska bli mamma! 
Vi två har hittat på mycket kul ihop. Många resor, ett år som sambos, massor av egengjord sushi, syskongnabb, fester och fotboll.
Jag önskar så att jag kunde fira dig ordentligt på din dag, men Malmö ligger där & Åryd här :(. Men vi ses om två veckor (om bebis inte kommit ännu då förstås!) och då ska vi fira dig så mycket du orkar!
 
Jag älskar dig & jag är SÅ glad över att du fått en så fin relation med Billie, trots att ni inte ses så ofta. Det pratas ofta om "moster Lina" här och när Billie räknar upp vilka hon älskar så missas du aldrig! Hoppas att din lilla bebis kommer att tycka om sin moster på samma vis ♥.
 
Hoppas du får en alldeles fantastisk dag!!
Love you a lot.
big sis.
 
 
2015.
 
2013.
 
2012.
 
2011.
 
2010.
 
2008. 
 
2007.
 
2006.
 
 
 
 
 
 
Sensommarkväll.
 
 
 
 
 
 
Ikväll när Petter kommit hem från jobbet så packade vi in oss själva, barnen, picknick-korg och fiskespön i bilen och åkte till Tofta.
Fisket blev det sådär med då där var väldigt grunt, men det spelade inte så stor roll. Vi grillade korv, badade benen & hängde vid sjön där i kvällssolen. Himla mysigt att inte spendera kvällen med en hammare, skruvdragare eller kap- och gersåg i handen för omväxlingsskull :).
 
Bästa kringlorna.
 
Min stora dotter äter ganska långsamt. Idag åt hon så långsamt att jag hann baka femtio kringlor medans hon (med min hjälp) tuggade i sig en smörgås. Vet inte vem det säger mest om, mig eller henne :).
 
Hur som helst blev det galet goda kringlor! Receptet kommer från P's bror Erik som ju är gammal bagare (och nu jobbar som snickare :)). Det är busenkelt att baka, dock ska det sägas att degen blir ganska tung för en Kitchen Aid likt den "vanliga" jag har hemma att bearbeta. 
 
Bagarns bästa kringlor
5 dl filmjölk
2.5 dl grädde
3 dl strösocker
250 g rumstempererat smör 
2 msk hjorthornssalt
ca 12 dl vetemjöl
ca 12 dl rågsikt
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ingredienserna i en bakmaskin (eller bunke). Arbeta degen tills den är fast men ändå lite "klibbig" på ytan. Dela degen i ca 50 delar och rulla till kringlor. Baka i ugnen tills de fått lite färg.
 
Njuts allra bäst med lite smör & en skiva ost på, men smakar faktiskt väldigt gott bara som de är också. De blir liksom inte så där torra som jag annars tycker att kringlor har en tendens att bli... kanske beror det på grädden? :).
 
Hur som helst. Urgoda. Så baka på.