Skattkistan

En fråga om soffbord.
Jag har under ett längre tag varit ute efter ett nytt soffbord till vårt vardagsrum, men då Petter och jag inte riktigt har kunnat enas om vad för soffbord vi isåfall ska byta till så har det inte blivit något med detta. Jag vill ha något nättare, gärna i något annat material än trä. Typ sten, betong eller marmor. Marmor blev ratat av Petter, men nu har vi kanske hittat ett bord som vi båda gillar, i ett kompositmaterial som ser ut som betong. Hoppas bara att det är lika fint i verkligheten som på bild. Då kanske vi äntligen kan få till ett byte :).
 
Vad tycker ni. Gillar ni detta med betongkänsla bäst till vårt vardagsrum på bilden nederst, eller tror ni det blir bättre med det i samma modell men med bordsskiva av trä? Eller har ni kanske ett ännu bättre förslag. Let me know!
 
Båda borden kommer från Mio som jag även har lånat bilderna av.
 
 
 
Att vabba en halvdag.
Idag blev det vabb för mig. Igen. I måndags var Billie febrig så då var jag hemma med henne och idag var det Disa's tur. Det är inte ofta det här lilla yrvädret somnar utan att man verkligen försöker få henne att sova. Men idag slocknade hon i min famn i soffan. Så himla mysigt! Även om det såklart är trist att hon är sjuk.
 
Man måste ju ha sin förmiddagsfrukt till kaffet precis som på jobbet. Blodapelsinerna är ju galet goda just nu!
 
När hon sovit en timme så var hon ganska pigg igen. Och busig!
 
Gillar hänget här hemma i vardagsrummet. Våra Stocksund-soffor från IKEA är verkligen både sköna och fina. Och jag älskar att de är ljusa i klädseln trots att vi har barn. Allt tyg på dem är tvättbart och himla enkelt att ta av om- och när de behöver tvättas. 
 
Och så lite nya kuddfodral i soffan i härligt våriga färger. Blev inspirerad av Ulrika som köpt nya och passade på att göra detsamma när jag var på Mall of Scandinavia där både Ellos- och H&M Home fanns. Jag gillar båda butikerna massor. Främst för att de är prisvärda och har schyssta utbud av kuddfodral (man behöver inte köpa helt nya kuddar). 
 
Efter en halvdag hemma tog jag paus från barn och soffa för ett par timmar och åkte in för ett planerat möte på jobbet samt lite mer jobb och farmor passade båda tjejerna. Eftersom Disa fortsatt har feber så blir det hemmahäng med henne imorgon igen. Kanske lite "vobbande" men mest vabb, ska passa på att mysa medans hon vill :).
En ny soffa & en halvfärdig bokhylla.
Idag efter jobbet åkte jag och hämtade vår nya soffa till "biblioteket". Jag hade riktigt flyt när jag hittade en mindre variant av den vi köpte på IKEA till vårt vardagsrum, i samma klädsel (som dessutom är tvättbar och grym!). Jag hittade den på Blocket och eftersom annonsen legat ute ganska så länge så gav jag ett bud... och det godtogs. 
 
Vi fick en "ny" soffa för 1500 kronor... så nu har jag sparat en massa pengar som förhoppningsvis kan läggas på schysst belysning till bokhyllan istället ;)...
 
Och nu när vi fått hem soffan så kunde jag inte låta bli att städa undan lite i rummet (vi har spacklat och målat klart nu!) bara för att få sätta den på plats och få en känsla för hur rummet kan bli när det är klar. Jag tror det kommer att bli toppen! 
 
Nya "tunga" gardiner, en matta och ett nytt soffbord. En himlans massa böcker och piff i bokhyllan & så den där lampan då, som pricken över i:et :).
 
Alldeles lagom storlek på den där soffan alltså. Vi får plats ett par stycken i den och ändå så är det inte några som helst problem att komma runt den på flera håll.
 
Tips på en passande matta emottages gärna!
 
En av mina små ekar får bo på bordet. Så länge iallafall.
 
Vi har endel kvar att fixa som ni ser. 
 
Det ska bli skönt att få kablar och lister på plats så småningom, och samtidigt minska risken för benbrott med ett par hundra procent ;).