Skattkistan

Behagligt.
 
 
 
En mycket bra beskrivning på vårt nyfixade golv är behagligt. Det är liksom lent, mjukt & behagligt. Det är dessutom lagom ljust/vitt men ändå så att man ser träet fint och ja... behagligt.
 
Vi har fått det slipat, vitlaserat & därefter vaxat. Det jag med spänning ser fram emot nu är hur hållbart det är. Det jag har förstått är iallafall att man så lite som möjligt ska skura det. Och måste man ändå skura det ska det helst ske med bara vanligt vatten och kanske en gnutta såpa om det är riktigt skitigt. Annars ska dammsugaren fungera fint för att hålla det rent.
 
Nu ska bara sista golvsocklarna upp, sen kan vi flytta in. O vet ni, åtminstone det förstnämna händer i helgen!
En ny liten stjärna är här.
Ikväll är jag glad, inte bara för att min stora älskling är hemma efter tio dagar (med ett kort avbrott) på turné, utan också för att min bästaste vän Sara har blivit mamma idag! 
 
Vi har fått en ny liten fantastisk kille i barngänget, en Thor.

Stort grattis till den lilla familjen! Till Sara, pappa Freddie, storebrorsan Ludde & till mig själv som blivit tant. Den 29:e maj blev en stor och fin dag ♥.
 
Alldeles nyss fick jag dessutom ett härligt samtal från bästisen & jag fick höra lillen knollra. Å, som jag ser fram emot att få träffa dem alla!
 
Superfina Sara & Freddie sommaren 2011, långt innan både Thor & Billie.
Nu blir're andra bullar
 
 
Bullar bullar bullar. Bullar har jag ju bakat ungefär hur många gånger som helst förr och jag har testat olika recept. Idag tror jag dock att jag nådde perfektion enligt min egen smak! Jag bakade vetedegen enligt samma recept som jag brukar, Ingrids, det som skiljer detta recept från dem jag tidigare använt är att man inte smälter smöret till degen och blandar i mjölken, nä man blandar i det rumstempererat i degen samtidigt som mjölet.
 
Jag gjorde ena halvan av degen till vanliga kanelbullar, den andra blev till kardemummabullar a'la PM Bröd & Sovel och det var dem som blev så sablans goda.
 
Istället för att fylla bullarna med smör, socker och kanel så fyllde jag dem med smör som jag blandat med vaniljsocker & vanligt strösocker som jag stött i mortel tillsammans med hela kardemummakärnor. Hur mycket undrar ni säkert då... tja jag mätte inte riktigt. Men ungefär lika mycket fyllning som jag hade haft i om jag gjort kanelbullar. Är ni med? :)
 
Toppade dessa bullar gjorde jag (efter jag penslat dem med vispat ägg) med ytterligare stötta kardemummakärnor & råocker.
 
Åhh. Så. jäkla. gott. Tur att de ligger i frysen, annars hade jag nog ätit kardemummabullar till kvällsmat istället för de äggmackor som är in the making i detta nu.