Skattkistan

En helg som inte blev som den var tänkt, men bra ändå!
Vår helg inleddes inte riktigt som vi planerat. Lagom till att vi skulle krypa ner och lägga oss i fredags kväll så kräktes Disa. Först en gång i vår säng, så den blev "osovbar". Sen fyra gånger till i sin säng. Många pyamaser gick åt och en och annan uppsättning sängkläder... Sen somnade vi iallafall till slut, P på soffan och jag jämte Disa i hennes 80-säng. 
 
Planerna för lördagen och söndagen blev som bortblåsta, men vädret visade verkligen sig från sin bästa sida & bjussade sol hela helgen lång. Perfekt för trädgårdsfix! 
Så nu är trädgården tömd på bygg-bråte, vi har krattat 16 säckar löv och klippt ner det mesta. Hur gör man med nysatta rosor som vägrar förstå att vintern är på ingång? Det får fortsätta blomma eller? :). 
 
I eftermiddag skulle vi egentligen haft hela P's familj och mina föräldrar på middag, men det satte kräkisen i fredags krokben för. Dock var våra föräldrar våghalsiga och kom och firade ändå. Vi köpte smörgåsbakelser från Café Masugnen här i byn och bjöd på morotsmuffins och hallon-lakritstårta som jag bakat. Smarrigt!
 
Med en tänd brasa, en bra film & ett par clementiner avslutade vi denna söndag. Ett mysigt slut på en helg som blev bra, trots att den började ordentligt trist.
 
En liten soon-to-be-two-year-old som behövde bada efter nattens bravader.
 
Det blev en ofrivillig städning inomhus i lördags också och våttorkade golv. Det var inte planen precis (men nödvändigt!) och efteråt var det ju bara så skönt. Jag älskar nystädat!!
 
Lördagens middag fick vi äta på tu man hand. God fisksoppa a'la Morberg. Billie sov hos farmor och farfar och Disa sov ♥.
 
Idag fick vi sova länge trots att klockan skulle ställas om. Tack för det Disa som drog en fjortontimmars :)
 
Kaffet smakar himla gott i solen efter att ha krattat ett helt gäng säckar löv.
 
Hallbus med pappan. 
 
Goda smörgåsbakelser! Så himla bra att ha möjlighet att köpa sånt på hemmaplan
 
Mina och Billies morotsmuffins.
 
Grattis älskling!
Vabb-torsdag.
 
Idag har jag varit hemma och vabbat med en halvkrasslig Billie. Hon hade lite feber igår kväll när hon vaknade till av att hon hade ont i halsen när hon hostade, så det fick bli att hålla henne hemma trots att hon var betydligt piggare och mindre rosslig idag. 
 
Tråkigt nog så hade de maskerad-disco på förskolan idag, något som Billie sett fram emot länge. Men en-feberfri-dag-regeln är till för att följas så vi fick göra oss en egen maskerad & det slutade med att hon plockade på sig lite av varje. Det blir ju gärna bäst då :). Sen tog vi en tur in till stan där vi skulle "panta" ett gäng gamla mobiltelefoner. Det återstår att se om vi får något för dem...
Vi svängde även förbi Petters jobb och mitt och där fick Billie bjuda våra kollegor på lite omvänt "bus-eller-godis" - dvs hon bjöd dem på godis.
 
Resten av dagen har vi bara soffmyst & pysslat. Galet vad man kan snöa in sig på pyssel. I eftermiddag har jag säkert lagt två timmar på en jäkla pärlplatta :). Nu är den iallafall klar och jag funderar på om det börjar bli dags att plocka upp stickintresset igen. Ska söka stickmönster tror jag minsann...
 
Vi har ju förresten firat Petter också, det är hans födelsedag idag. Det firade vi med frukost på sängen och paket i förmiddags. Ikväll blev det god ryggbiff, ugnsbakad vitkål med citron och smör och lite ugnsgrönsaker. Smarrigt!. Kål alltså ♥.
 
Imorgon blir det jobb igen och jag börjar morgonen med träning på IK - bästa starten!
Trevlig kväll på er.
 
Vår alldeles egna prinsessan Sophia-fladdermus-katt :).
Att drömma om en resa.
Om två veckor åker vi på vår första utomlandssemester som fyra i familjen. Lika många veckor kommer vi sen ha på plats i ett underbart skönt land där det är varmare ute än inne. Där sanden är vit och vattnet är klart. Där barfota är sedan gammalt. Där tvätten tvättas av någon annan (om man skulle behöva tvätta) och där den stora frågan för dagen blir huruvida man ska gå till vänster eller till höger på stranden när det är middagsdags. Där vi kommer att ha mer tid för varandra, både i stort och smått. Där vi kan sova länge på morgnarna, eller iallafall så länge som våra tjejer tycker att vi ska sova. Där vi kan träna varje dag. Om vi vill och känner för det. Där vi kan välja allt möjligt nytt vid frukostbuffén, eller det gamla vanliga. Där datum eller klockslag inte spelar någon roll, såvida vi inte har bokat in någon spännande utflykt eller lovat barnen att titta på Bamseshowen. Där vi kommer bada en massa och få fräknar på näsan. Där jag kommer att beställa in de mest våghalsiga maträtter (starka!). Där barnen och kanske även vi träffar nya och spännande vänner. Där vi kan ta en massage i skuggan, eller en snorkel i handen och ge oss ut och titta på färgglada fiskar. 
 
Där i landet som än så länge bara är bilder på skärmen men som snart kommer vara minnen i hjärtat.
Thailand, jag vet inte riktigt vad du är, men jag är säker på att du kommer att göra oss alla väldigt gott ♥
 
Nice 2016.