Skattkistan

Morgonstund.
Idag vaknade Disa tidigare än vanligt och vill inte somna om vid 06.30, så det var bara för mig att gå upp. Efter en stunds gungande fram och tillbaka över vardagsrummet så kunde vi slå oss ner på soffan & strax sov hon på mitt bröst. Petter och Billie sov på övervåningen då B vaknade till med feber igår kväll - för att vi skulle få så mycket sömn som möjligt :).
 
Efter en timme eller så la jag ner lilltjejen och fixade runt lite här hemma. Kokade kaffe, städade undan lite, förberedde inför lunchen... ni vet sånt där som man kanske inte borde göra när man har en stund för sig själv ;). Men så himlans härligt det var att vakna till en ljus och härlig morgon! 
 
Hoppas ni har haft en skön söndag, det har vi. En härligt kall promenad, några åk med stjärtlappar & så lunch tillsammans med P's föräldrar har vi hunnit med, förutom soff- och hockeyhäng.
 
Snögubbe nummer ett sover gott.
 
Vitt utanför fönsterna & klar himmel! Och en vildvuxen palettblad i förgrunden.
 
Vi har fortfarande jul i vårt hus, även om julduken sa tack och bock igår. Imponerande ändå att man kan ha en och samma duk i nästan en vecka med en 2.5-åring som äter vid bordet...
 
Julgranen är fortfarande fin, så den får väl iallafall stå kvar till efter nyår :).
 
Snögubbe nummer två startade dagen med lite straffläggning i köket. Kolla fattningen av klubban ;).
Lördagsmys.
 
 
 
 
Kvällen har sett ut ungefär så här hemma hos oss.
 
 
♥Pasta med heta räkor & ett gott glas vitt vin till middag.
♥Gosiga småtjejer på Disas mysiga fårskinnsfäll (tack farmor och farfar!). 
♥Och så lite nytt i den gyllene metallen på matsalsbordet. Krukan från Svenskt Tenn får agera vas - det funkar ju finfint! Och i bakgrunden så lyser ännu en julklapp - oljelampan från Klong.
 
Förutom detta så har jag nätshoppat lite. Vad får ni se en annan dag, för nu är det dags att sova!
Natti Natti.
Tack tomten för i år.
Nu är årets julfirande förbi och lika mycket som man längtar efter det så är det skönt när det är förbi. För visst är det väl ganska uttröttande med all mat och klappar? Men myset med nära och kära det fortsätter vi med i ett par dagar till tycker jag :).
 
Och de där klapparna. Jag tänkte att vi kunde ta oss en liten titt bland dem.
 
Finaste kaninerna från Maileg. Billie & Disa fick varsin från farmor och farfar! 
Själv blev jag lycklig för Hortus-krukan från Svenskt Tenn som jag fick av min kära P.
 
Utav syrran och hennes kille fick jag ny träningstopp och sport-bh. O så Olgas bok om träning för nyblivna mammor. Här ska tränas! Men inte riktigt ännu...
 
Disa fick en finfin filt från Klippans Yllefabrik med hjärtan på. Billie har en liknande som har använts och som fortfarande används väldigt mycket.
 
Våra tjejer måste har varit riktigt snälla i år, för de fick så mycket fint i sina klappar!
 
Billie fick allt från skidglasögon, till kläder & böcker och Disa, som förstås inte öppnade sina paket själv fick mest kläder men också en Designletters melaninmugg och en tallrik med en räv på :)
 
Själv fick jag ett bland annat ett härligt underställ från Kari Traa av min mamma och pappa, och utav P fick jag startbevis till Tjejmilen som jag ska springa tillsammans med min kompis Lina i höst. Jag är redan så pepp på detta!
 
Tack tomten för i år ♥.