Skattkistan

När man blir kär i en klänning.
 
 
Imorgon är det jag som åker ner till stan och Monki på lunchen. Den här klänningen var ju bara hur himla snygg som helst. Hoppas de har den i min size och att den sitter som en smäck även om jag inte har en urtjusig preggomage. 
 
Att tjejen på bilderna dessutom har en fantastiskt fin blogg (där jag lånat dessa bilder), det är bara ett stort sidoplus i den här historien. Kolla in hennes blogg här vet jag.
Förrättstips.
I fredags åt vi trerätters. Efterrätten en enkel chokladpudding, ni vet pulverpåse + mjölk med grädde och hallon. Huvudrätten grillad tonfisk och en grönsallad. Till förrätt blev det råraka, creme fraiche, hackad rödlök & löjrom. Det sistnämnda var helt klart godast och värt att nämna, för så enkelt det är och så gott det blir.
 
Bara riv ett par potatisar och en bit gul lök på ett rivjärn. Salta ordentligt och blanda runt. Låt stå en stund och "vätska" sig lite. Sen pressar du ur vattnet så att den rivna massan blir mer torr. Forma lagom stora och ganska platta plättar. Stek i smör på medelhög temperatur och servera med gottiga tillbehör. Själv körde jag klassiskt med creme fraiche, rödlök & löjrom. Men du kanske har något annat tips på topping som du vill bjuda på?
 
 
Utflyktssöndag.
I söndags efter frukosten hade vi planerat att göra en utflykt tillsammans hela familjen. Men först en promenad med vår fyrfota vän Milo. Vi gick ner mot sjön...
 
Där vi än en gång konstaterade den låga vattennivån. Galet låga kan man väl nästan säga? Den där bryggan brukar ligga i vatten.
 
Det var ännu en varm och härlig höstdag.
 
Hela tjejgänget på balansgång bland stenarna som vanligtvis brukar ligga under vatten.
 
Milo fick bada lite och tjejerna kastade pinnar till honom.
 
Sen gick vidare. Vi har en bra runda där tjejerna kan springa fritt utan att vi direkt behöver oroa oss för trafiken. 
 
Efter promenaden åkte vi till Alvesta där vi besökte simhallen. Det var en riktig hit! Fräscht, inte alls mycket folk och riktigt bra för barnen (och oss vuxna) med en stor barnbassäng med rutchkana, litet hus och roliga saker att leka med. Tillräckligt stort för att vi skulle kunna ligga där och kolla medans de kutade runt och åkte rutschkana MÅNGA gånger. Extra plus för att de hade "sandpappersliknande" golv i trapporna och uppe på rutchkaneavsatsen, en vill ju helst att de inte ska halka :).
Efter badet åkte vi till mysiga Café St Clair där vi åt lunch. Superbra ställe och barnvänligt. Och bra prissättning på deras buffé för barnen. En tia per år gammal som barnet är. Det borde fler härma tycker jag. Ettåringar äter ju sällan så mycket...
 
 
Efter den goda lunchen åkte vi ut till Blädinge och Tyrolen där det var säsongsavslutning och jätteloppis.
 
Vi gick och spanade på alla loppisbord. Vissa av oss fastnade med stora ögon någonstans där det fanns mycket leksaker :)
 
De har en slänggunga där - superkul tyckte båda tjejerna...
 
och mamma fick putta på.
 
Inne på dansbanan såldes det även lite "hemmaodlat". 
 
Såhär vackert är taket där!
 
Och var dekorerat galet fint. Jag tycker verkligen att hela konceptet Tyrolen är så grymt-
 
Billie var fikasugen.
 
 
Så det blev lite dricka för små...
 
kaffe för oss stora...
 
och glass för hela gänget :). 
 
Efter fikan fyndade vi lite mer. Bland annat de här trätofflorna till Disa. Hon ska alltid låna mina och snubblar omkring så nu fick hon ett par egna :)
 
Så kul att hänga tillsammans med familjen och göra sånt här mysigt.