Skattkistan

Mysigt eftermiddagshäng.
Igår efter förskolan så åkte jag och tjejerna hem till min kompis Lina & hennes grabbar Frasse & Harry. Vi var båda gräsänkor för kvällen så det passade alldeles utmärkt med lite häng. 
 
Vi började utomhus. Grabbarna har en lekstuga & den gick verkligen hem även hos mina tjejer. En lekstuga får det nog bli hos oss också så småningom!
 
Så underbart att kunna hänga ute och fika. Här har vi Billies kompis Harry.
 
Och min soon-to-be-four-year-old Billie! I för dagen ny klänning. Dessa klänningar för en 50-lapp hos H&M är ju toppen!
 
Disa fick en likadan. 
 
Här sitter vi och väntar på käk! 
 
Ge mig mat!! Dis är allt ett litet matvrak :). Allra bäst i världen är välling....
 
Men hon måste ha gillat Lina's pizza också... åt upp en fjärdedel av den :)
 
Supermysig eftermiddag. Det är ju så mycket lättare och roligare att vara "själv" hemma med barnen när man är det tillsammans med någon!
Sommarbukett.
 
När jag och tjejerna var på väg hem från våra vänner ikväll så fick jag se att det växte lupiner i vägkanten. Det blev en tvärbroms (nästan!) och så plockade jag med mig en härlig sommarbukett hem. Härligt är också kvällsljuset & att det faktiskt i skrivande stund inte hunnit bli mörkt utomhus. I love it!
Safta & kräma!
 
 
I fredags efter jobbet och mellan skurarna så tog jag en tur ut i rabarberlandet. Man får ju passa på medans de är fina! Jag gjorde både ett gäng flaskor saft & en laddning med smarrig kräm på runt en halvtimme. Så har ni ett rabarberland, en jädrans massa socker och en halvtimme över så har jag recepten :).
 
Rabarbersaft.
  • 2 kg rabarber
Skölj rabarbern. Skär i bitar. Koka upp vatten och lägg i rabarbern. Låt koka tills den blir mjuk. Sila av i silduk över en kastrull. Låt silas i ca 30 min. (Tryck ej på den resterande rabarbern för att få ut mer saft då det hela kan bli beskt). Koka saften med citronsaft och socker. Häll i ca 2 msk atamon, för att saften ska hålla längre. Skölj några flaskor i varmt vatten plus lite atamon i vattnet för att rengöra flaskorna. Häll upp den varma saften i flaskorna och ställ svalt. Klart!
 
Rabarberkräm
 
Världens enklaste kräm kan man passa på att göra en laddning av medans saften silas. Använd samma gryta som du nyss kokade första laddningen med rabarber i och fyll med valfri mängd rabarber i bitar. Täck precis med vatten och låt småkoka tills rabarbern blivit mjuk. Då rör du i socker, eller som i mitt fall råsocker tills blandningen blivit alldeles lagom söt. Då rör man ut potatismjöl i lite kallt vatten och häller i den blivande krämen under omrörning. Häll i potatismjöl tills krämen fått lagom konsistens (typ 2-3 msk potatismjöl) & avsluta med att toppa med en tesked vaniljpulver. Låt svalna & servera med kall mjölk eller naturell yoghurt. SÅ gott!
 
Perfekt söndagsfrukost... eller vilken-dag-som-helst-frulle med för den delen!