Skattkistan

Lite Kajsa Warg:ish
I veckan har jag varit duktig på att få till luncher och middagar av det lilla vi haft hemma. Då lilltjejen har varit sjuk så har jag inte velat dra med henne till affären och så ska vi ju på lite semester, då är det ju onödigt att ha kylen full :)
 
Den här middagen jag fixade jag till mig och Billie igår när Petter jobbade sent (det heter så ibland när han spelar golf, snackar jobb & käkar lite efteråt :)). 
 
Mozzarella- & persikosallad med ärtor & färskostöverbakad lax. Underlig kombo kanske, men faktiskt riktigt god. Laxen lyfte helt klart rätten och var supersmarrig toppad med Cantadou's fyra peppar.
 
Billie fick en tallrik hon också, hon tyckte dock mest om ärtorna & persikan... Och jag var glad att hon ville äta alls febrig som hon var.
 
Då var vi med ny vagn.
Som jag berättade här i bloggen för ett par veckor sedan så var vi ute på vagnjakt. Vi ville ha en smidig vagn som tar lite plats när den är ihopfälld, som förstås är skön för lilltjejen att åka i, som har bra förvaringsmöjligheter undertill, som har en bra suflett & som kan fällas till fullt liggläge.
 
Vår nyhemkomna polenimporterade Babyjogger City Mini har allt detta och mer därtill skulle jag vilja säga. Jag ser fram emot att testa den ordentligt på vår Malmö-tripp :). Anledningen till att vi köpte den från Polen? Priset såklart. 2800 kronor kan man hitta den för i svenska webshopar, vi fick vår för under 2300 kronor när vi beställde den från Polen.
 
Så pros and cons för vagnköp från den Polska webshopen?
 
+ Billigt!
+ Snabb korrespondens
 
- Ovissheten som jag kände efter att vi satt in pengarna på den polska bankkontot - skulle det överhuvudtaget komma någon vagn?
- Att deras svar på mina mail kom på polska! Tacka gudarna för Google translate.
- Att det tog ungefär 8 dagar från det att paketet skickades från Polen tills vi hade det hos oss, men har man inte bråttom så.
 
Trots fler minus så väger plussen tungt och jag skulle absolut rekommendera er att handla från samma webshop som vi.
 
Vi valde en röd vagn den här gången, men den finns i fler färgställningar!
 
Bra utrymme för alla dessa prylar som ska med när man är på stan med barn/bebis. Och ändå finns det nog plats för lite shopping också :)
 
När man ska fälla ihop vagnen tar man bara tag i handtaget mitt i sitsen och...
 
 
 
Tadaa blir vagnen platt som en pannkaka! Hur bra som helst när man ska packa bilen full :)
Söderöver. I hope.
På torsdag åker vi söderöver för ett par dagar i Malmö tillsammans med vännerna Lina, Mårten & deras lillkille Harry. OM bara vår lilla skrutta vill bli kry igen.
 
Billie har haft feber idag, ganska hög sådan (närmare 40 grader) och varit varm, gnällig, trött men också pigg. Detta är första gången hon har feber så det tog mig lite på sängen. Vad gör man bara med en liten skrutta som är sjuk? Har googlat, frågat & känner mig nu ganska så säker på att jag skött mig så bra som en mamma kan göra. Jag har myst & gosat, givit alvedon, erbjudit vatten, lekt med henne, matat henne, erbjudit henne vatten, försökt dutta hennes panna med en sval (blöt) handduk, erbjudit henne vatten, låtit henne sova i mitt knä, matat henne igen, givit alvedon och så erbjudit henne vatten igen.
 
Mycket vatten alltså, en hel del sömn, alvedon & faktiskt helt OK med mat. Nu ligger hon och sussar i vår säng där jag inte riktigt kan bestämma mig för om hon ska få ligga kvar. Hon ska ju helst ligga svalt nu när hon själv är så varm och då är ju hennes egen säng bättre. Samtidigt så känner hon sig förstås tryggare om hon får ligga emellan mig och P... nåväl, vi får se vad pappan säger när han kommer hem.
 
Tillbaka till Malmö. För vi måste ändå hoppas och tro på att vi kommer dit, om inte på torsdag så åtminstone till helgen. Vi ska låna lillasysters (och hennes killes förstås!) lägenhet vilket känns himlans smidigt när vi reser två familjer med barn. Då kan ju kidsen sova i varsitt rum och vi vuxna kan förhoppningsvis sitta i det tredje, eller ännu hellre på balkongen och dricka vin :).
 
I Malmö har vi så här långt inga bokade planer. Men jag hoppas att vi hinner med ett besök i Skanör Falsterbo & en sväng till grannlandet. Kanske blir det karuseller på Tivoli eller Bakken, det får vi se. Men att vi kommer att få det alldeles prima det är jag säker på. Sällskapet är topp & staden gillas massor.
 
Har ni några bra tips på besöksmål, restauranger (gärna barnvänliga), fikaställen (viktigt!), bra shopping,eller annat som ni bara inte kan hålla inne med om Malmö/SkanörFalsterbo/Köpenhamn med omnejd så emottages dessa med glädje :)
 
Lilltjejan igår då hon var alldeles pigg och kry.