Skattkistan

Att ha roliga planer för våren.
Tittar i min kalender för de närmaste månaderna, månaderna innan sommaren och konstaterar att det är mycket roligt på gång. Till skillnad från alla sportlovsfirare som gör eller kanske redan har gjort sin vecka på skidor så har vi vårt kvar, vi åker nämligen med familjen, farmor och farfar samt Magnus, Moa och Abbe till Stöten i slutet av mars. Innan dess hinner jag med ett snabbesök hos min syrra och familj i Malmö och en tur med eAccounting-teamet till Rom. I Rom blir det förstås mestadels jobb, men hoppas hinna få en gnutta sol på kinderna & se lite stad också :).
Sen i april fyller jag 35 och eftersom jag tycker att det är härligt med födelsedagar och att fira så planerar jag att bjuda både släkt på kalas & mina tjejkompisar på en mysig middag. 
I Maj är det dags att resa igen, då åker jag först till Åre på utbildningsresa med hela jobbet och därefter på en riktigt spännande utbildning i Oslo.
Och så är det ju Kristi Himmelfärd och Pingst och nationaldagen, och sen är det nästan semester :). Alltså en himla massa roligheter att se fram emot hela våren. Och sen är ju vardagen emellan roligheterna himla bra den också! Jag tror allt att jag blivit bättre på att uppskatta just vardagenn på senaste tiden då det hänt mycket runt omkring som fått mig att tänka på vad som egentligen är viktigt. Som den där stunden när man få ligga nära en av tjejerna när godnatt-sagan är läst och lyset blivit släckt. När man snusar dem i nacken och kan höra dem andas tyngre och tyngre. Lätt en av dagens bästa stunder men också lätt att ta för given. 
 
Vad ser ni kära läsare fram emot med våren?
 
 
 
Våren alltså ♥.
Fantastiska fredag!
Vilken underbar dag det ser ut att bli. Jag ställde klockan tidigt imorse och tog en längre promenad än vanligt med hunden innan jag väckte resten av familjen. Kidsen var på fredagshumör (soligt!) och pepp inför att mormor ska hämta dem på förskolan idag. Sambon hade sovit gott & vi hann äta frukost tillsammans helt utan stress innan jag fick ta mig en kort Fröken-Rut-jobbtur på morgonen. Nu är jag på jobbet och ska kicka igång min Competence Day - dvs kompetensutvecklingsdag. Vilket vi har en fredag i månaden - hur grymt som helst!
 Och så slutar jag tidigt idag, så helgen blir extra lång :) 
Det gick förresten riktigt bra med VV första veckan, strax över 2 kg ner och jag har inte ätit något godis eller annat skräp under vardagarna. Känns himla bra.
Ha en underbar fredag finingar!
 
 
Det där med att äta bra och varierat.
Att äta bra och varierat, det låter fint men är ju inte alltid helt lätt att leva efter. När man först varit på en lång och härlig semester och sedan kommer hem till den mysigaste och matigaste månaden på hela året - december. Ja då är det lätt att det blir "lite för mycket av det goda". Speciellt om man gillar att baka/koka och att äta sina alster som jag gör :).
Så i början på det nya året så började jag själv äta lite efter "viktväktartänket" som jag lite kommer ihåg sedan tidigare år då jag varit medlem. Men det blev lite halvhjärtat gjort... så när jag på alla hjärtans dag fick ett erbjudande om tre månaders medlemsskap hos Viktväktarna till halva priset så hoppade jag på. 
Inte så mycket för att gå ner i vikt som tidigare, utan snarare för att jag vet att Viktväktarna och deras tänk passar mig. Inget är förbjudet och allt är tillåtet, men inte alltid. Man får en given "plånbok" med poäng och allt man äter "kostar" mer eller mindre (vissa saker "kostar ingenting). När poängen är slut, ja då är de det. Om man inte vill "jobba" extra och tjäna ihop extra poäng genom träning. Jag gillar verkligen tänket! Så nu kör jag detta ett tag tills jag känner att jag har koll på läget igen.
Jag har snart genomfört min första vecka och så här långt känns det himla bra. Jag har hållt mig till de givna poängen och la veckobonusen den här veckan till stor del på bubbel under en kväll med tjejerna in fredags. Så värt det!
Målet med denna "satsning" är som jag skrev att få en ändring i mattänket snarare än ren viktnedgång. Dock vet jag att en ökad medvetenhet kommer att innebära viktnedgång samt att jag tightar till mig - och det har jag noll och ingenting emot :).
 
På onsdag är det dags att kliva upp på vågen en första gång och se vad som hänt. Jag lovar att berätta för er hur det gick :).
Förresten! Tipsa mig gärna om vad ni brukar ha i era smoothies. Jag fick en grym smoothiemaker i julklapp och just smoothies är ju ett väldigt nyttigt och gott mellanmål.
 
Nyttigt kan ju faktiskt vara är ju faktiskt himla gott också!