Skattkistan

Midsommar.
Hoppas ni hade en riktigt härlig midsommar!
Vi hade det som vanligt toppen under vårt traditionsenliga firande med vännerna Lina & Mårten och deras kids i Båstad. Ömsom sol och ömsom regn, men vi kunde äta lunchen ute i sol och gå på midsommardans nere vid Riviera innan det riktigt började regna. Så jag är ändå nöjd. Åt och drack himla gott som vanligt & kidsen lekte på. En härlig midsommarafton! Och att sedan vakna ganska pigg när kidsen tyckte det var dags att gå upp vid 06.30 var en blessing... även om jag är rätt trött nu måste jag erkänna :).
Hur som helst så spenderade vi midsommardagen med diverse inomhusaktiviteter. Började med lite sällskapsspel om mat och dryck och fortsatte med en shoppingrunda till Johannesens och Magasin36. Som vanligt blev det inget shoppat tilll mig själv ;). Mer än lite gott från Saluhallen. Men är barnen nöjda så är jag det, hehe.
 
Natti Natti.
 
 
 
 
Att ha en femåring i huset.
I helgen har vi firat världens bästa lilla Billie som blir fem år idag. Herregud fem år. Min lilla skrikiga bebis som jag aldrig trodde skulle bli stor kan numera både skriva mitt och hennes namn, har sovit över första gången hos en kompis, tjatar som en galning om hål i öronen, övar på att cykla utan stödhjul men har inte riktigt tålamodet (undra vart det kommer ifrån! ;)) och äter som en häst. Tror minsann att hon växer så det knakar också för ont i ben och armar har hon ofta när hon ska gå och sova. 
 
Hon är världens goaste lilla tjej och jag är så stolt över henne och hennes lillasyster. Olika som äpple och päron och ändå så underbara bägge två. 
 
Nu ska jag sluta gråta och visa lite hur vi har firat Billie i dagarna två ♥.
 
Vi inledde lördagsförmiddagen med barnkalas. 14 barn totalt, dansstopp, fritt hopp och lek, grillad korv och så glass. 
 
För att inte tala om den obligatoriska paketöppningen. Så roligt att få öppna paket från alla sina vänner!
Kalasets yngsta deltagare, lilla Line. Fyra veckor gammal och alldeles alldeles underbar!
Snurr på flaskan för att se vems paket som skulle öppnas härnäst. 
Pirriga kids får instruktioner inför skattjakt. 
Nyvaken och nybliven femåring imorse ♥.
Mina fina tjejer.
Obligatoriska födelsedagsbrickan. 
Och en lillasyster som också vill öppna paket...
Sen blev det eftermiddag och kalasdags igen. Tur för denna mamman att lillasyster Lina (moster) var på plats och kunde rädda frisyren som verkligen sett sina bättre dagar. Snart hinner jag nog med ett frisörbesök :)..
Kände mig allmänt fin i mitt nya linne från Zara och en gammal favoritkjol från Lindex.
Och med den här lilla "accessoaren" blir hela livet så himla fint. Älskar henne så mycket!!
Lilla kusin Abbe var småblyg men farbror och farfar var gärna med på kort :)
Farmor också. Disa var nyvaken och lite blyg.
Jag och mina fina svägerskor!
Och så lilla Noomi ♥.
Farbror Erik kollade in konstruktionen på vårt plank och nog ganska nöjd :) (snickar-farbror!).
 
Tråkigt att behöva vänta på att få öppna sina paket. Men så många och fina hon fick!.
Och så slutligen en liten tjej som bli sjungd för och som får blåsa ut fem hela ljus i tårtan. En stor dag, både för Billie och för hennes föräldrar.
 
Tack alla fina som grattat henne i helgen ♥.
Att åka på en sjätte utbildningsresa.
För två veckor sedan så åkte jag med ett helt gäng (typ 120 kanske?!) kollegor till Åre för utbildningsresa. När man ska åka till Åre och kan, klart man ska chartra ett helt eget tåg :)
 
För att en lång tågresa ska bli riktigt bekväm krävs trevligt sällskap och ett par glas vin... att jag råkar bjussa på nerddragen dragkedja här har inget med bekväma tågresor att göra :)
Härliga kollegor!
Efter en riktigt blöt vandring, ett par timmars föreläsning och en skattjakt med en tävlingstokig team leader så var mitt team så här glada. Bättre team kunde en inte haft! Att vi norpade andraplatsen gjorde ju inte heller ont :). Second place is not always first loser.
Något av det godaste jag ätit på länge. En variant på pytt i panna från norr skulle man kunna säga. 
Potatis, kantareller, lök, rökt renkött och så till slut en massa vispgrädde. MMM!
Väl tillbaka på hotellet så var vi rätt möra. En dusch och en öl sen lockade sängen.
En sån där charmig selfie som blev den enda bilden en fastnade på den avslutande kvällen.
Lite glada kollegor ♥.
Grymt god förrätt på den sista kvällen med gänget.
Torsk, skirat smör och fänkål.
Och så en sockerkaka med blåbärsmousse på. Efter maten blev det lite mer vin, en GT och en himla massa rundpingis. Så jäkla skoj! 
Sen gick solen ner bakom topparna så mycket som den gör i norra sverige vid den här tiden på året.
 
Tack för en grym utbildningsresa även denna gång!! Jag är så glad över alla härliga resor jag hunnit med under mina år på Visma. Jag är också rätt så glad över den där killen som jag så smått lärde känna där i Karibien för åtta år sedan... 
 
En av de absolut bäst grejorna med blogg är ändå att man kan titta tillbaka, och är det någon som har lust att göra det så har vi här ett inlägg från Karibien, ett kort från Malta, ett från Las Vegas & San Fransisco, ett från Singapore, Bali missade jag visst att skriva om och så slutligen det här då från Åre :).