Skattkistan

Vid en sten vid en sjö i en skog.
I torsdags förra veckan var jag och ett gäng tjejer bjudna till vår kollega Emma för lite härligt sommarhäng i hennes stuga som ligger alldeles fantastiskt vid en sjö i en skog (säkert vid en sten också ;)). 
 
Vi hann med att åka vattenskidor (bara jag & Emma), gjorde tre-kamp som mitt grymma lag vann, åt galet god plockmat, shoppade finfina smycken från Emmas webshop Mor & Matilda, drack alldeles för mycket rosé (så kändes det dagen efter iallafall), sov så gott vi kunde & dagen därpå spenderade vi pengar på rean i Värnamo :).
 
Ett himlans trevligt dygn som jag hoppas på en repris på till nästa sommar! Tack fina Emma för allt ♥.
 
Sällskapet! Fem sköna brudar & kollegor :)
 
 
Bästa värdinnan Emma med sitt lilla paket som hon fick från oss (en LOB-vas för den som är nyfiken!). 
 
Jag själv in action. Så stolt över detta åk så jag struntar i att jag publicerat bilden en gång tidigare :)
 
Fin utsikt från soldäcket precis utanför stugan.
 
Becca skötte grillen, Johanna var nog mest sällskaplig :)
 
 
Annica & Maria fixade i köket...
Och vi fick till ett riktigt trevligt bord!
 
Så jäkla gott med bruschetta, det trodde jag aldrig! Jag gillar ju egentligen inte tomater... åtminstone inte om de är kalla (ketchup, krossade, soltorkade och tilllagade funkar fint).
 
De grillade halloumibitarna rullade i parmaskinka gick verkligen inte av för hackor!
 
 
Snygg-Emma dressade om till en fin långklänning från Zara och serverade oss en massa gott rosé.
 
Så mycket gott!
 
 
Inför kubben som var en av grenarna i trekampen så bytte vissa om till foppa-tofflor & raggisar.
 
Sen serverades det efterrätt. Jäkla god fusk-cheesecake. Ska göra den till helgen, då kommer receptet!
 
O så fredagens bakis-frulle. Kaffet smakade allt extra gott i fina Mon Ami-koppar. 
En sån där herregud-dag.
 
 
Idag har det varit en sån där dag igen när jag har kunnat känna - herregud så mycket vi har hunnit med! Sitter i detta nu (vid 23.30) och väntar på att en sats hallonsats ska börja koka. Det gäller ju att smida när järnet är varmt så att säga.
 
Förutom syltkok har vi hunnit leka slaktare, målare & diskmaskinsoperatör. Av dagens aktiviteter är jag mest nöjd med att vi lyckades fixa diskmaskinen. Inte så att den var helpaj, men den ville inte tömma ut diskvattnet och det räckte inte med att rengöra filtrerna. Nä vi (mest jag) fick skruva bort en sida, kolla slangen, skruva bort ett par innedelar och meka lite :) När alla bitarna var tillbaka på sina platser igen efter en stunds fixande så funkade maskinen igen och vi slapp köpa en ny lite för tidigt (ska ju köpa en ny i samband med köksrenoveringen i slutet av året).
 
Jag har förresten även varit ute på en åttakilometersrunda i högsommarvärmen tillsammans med Milo. Vi var helt slut efteråt bägge två. Note to self - spring inte mitt på dagen när det är över 25 grader ute :)
 
Imorgon blir det en tur till stan för att inhandla reglar så att vi kan fortsätta med renoveringen av Billies rum. Vi ska börja med att regla ut väggarna så att sedan elektriker kan komma och dra nya kablar och rörmockaren kan dra nya rör till elementen. Sen ska vi tillläggsisolera, sätta skivor, spackla, måla & så ska snickarna byta ut fönsterna.  Sen ska det bara dit lite foder och socklar och tadaa, sen är det ju klart :) Tyvärr går det nog inte riktigt lika fort att genomföra allt detta som det gick att skriva ner det. Men min förhoppning är att rummet ska vara färdigt innan vi åker på semester i början av november... vill och vågar tyvärr inte hoppas på tidigare. 
 
Nu ska jag pussa på P lite innan vi kryper till kojs.
Puss o Kram
 
PS. Tack för alla era kommentarer om de gula elementen. Jag gillar dem själv, men tror nog ändå att de blir vita i samband med resten av renoveringen. 
Billies blivande.
 
 
 
Äntligen har vi kickat igång renoveringen av lilltjejens alldeles egna rum. Idag har rummet tömts på all bråte (I admit, vi har använt det som skräprum!), socklar och lister har rivits bort & det fina gamla trägolvet hittade fram bakom den trista laminaten.
 
Nu lägger vi dock tillbaka skyddsplasten över golvet & sen fortsätter fixet, men inte idag söndag utan kanske på måndag eller tisdag. Vi har några loose-ends här och där på huset som ska fixas först innan vi drar igång det här på riktigt! Men ni får följa med, var så säkra!
 
Gula element i ett färgglatt barnrum förresten, behållas eller målas vita?