Skattkistan

The best is yet to come.
 
Härliga tanke! För visst hade det varit fint om the best is yet to come eller att det bästa fortfarande ligger framför en! Så vill jag verkligen tro att det är. Det ger goda förhoppningar om framtiden :).
 
Vykortet i den svarta ramen kommer från Lagerhaus och finns i butik nu. Det i den vita ramen kommer från Therese Sennerholt och är gammalt.
Skördesöndag.
 
Inför en lång dag i trädgården måste man ladda med en ordentlig frukost. Min bestod av egenpressad äppeljuice (plockade fram min råsaftscentrifug igen efter inspo från Erika), macka, ägg, turkisk yoghurt med massa bär & kaffe! På bordet stod ett av mina nya finfina glas från Lagerhaus. 
 
Billie och moster plommonpausar en stund.
 
 
Lite mamma-dotter-bus :) Och så lite fika. Efterrättsresterna från gårdagens middag - knäckig äppelpaj!
 
Älskade systern och jag! Vi ses den 23/11 igen :).
 
En del av dagens skörd! Men vi plockade även upp de sista morötterna, rödbetorna & alla våra jordärtskockor.
 
Och så planterade jag de två finfina sticklingarna som Lina tagit med sig hemifrån. Vackra växt! Någon som vet vad det är för någon?
 
Dagens lunch (och morgondagens) blev enkel; varmrökt lax, broccoli, kokt potatis och romsås :)
 
 
Förutom skördandet så hann vi med att måla vitt runt tre av våra nya fönster & så klippte vi gräsmattan - såå välbehövligt! Såg nästan ut som att vårt hus var ett ödehus innan ;). Ikväll vägrade Billie somna, hon busade runt som en liten toka.
 
 
Avslutade kvällen gjorde vi med nybakade scones & en riktigt varm bastu. Härligt med höst!
Sköna lördag!
Vilken härlig lördag jag haft. Vaknade visserligen lite tidigare än jag önskat men dottern var på sitt allra bästa humör o vi myste runt, åt frukost o fixade lite inför moster Linas ankomst.

Sen åkte vi in till stan där vi började med Plantagenbesök (vi blev med nya gröna växter) o en kort tur på Erikshjälpen där jag hittade en tokfin taklampa som jag tror kommer att hamna i Billies tak! 

Sen mötte vi upp vår dejt Camilla. Vi tog ett varv runt sjön o åt därefter goda lunchmackor på Gusto. Med mat i magen var jag redo för nya fynd. Dem gjorde jag på torget (gladioler o kålblomma) och på Lagerhaus! Ni ska få se 😊. 

I eftermiddag har vi städat här hemma. Baxat hem båten med hjälp av en paddel o en lång takregel som sen ska upp i Billies tak. Jobbigt men det gick till slut!

Ikväll har vi haft hela min familj här, ätit indiskt o käkat äppelpaj. Nu är matkoman total o jag ska släcka o sova. Imorgon blir det troligtvis en heldag i trädgården😊. 

Sweet dreams