Skattkistan

My own gardener.
 
 
Allting som du gör vill jag också göra...
 
Det är ju roligt det här med barn & hur de hela tiden härmar det vi vuxna gör & säger. Billie är inne i en riktig säga-efter-period. Allt som vi säger ska hon också säga, gärna ett par gånger :). Likadant är det med vad vi gör. Så det var klart att Billie skulle ha en vattenkanna hon också när hon sett att jag gick omkring och vattnade med min. 
 
Älskade lilla trädgårdsmästare.
Någon gång ska ju vara den första för året.
Idag var planen att hänga ute så mycket som möjligt och njuta av solen. Och så hade vi pratat lite smått om att vi kanske borde ta årets första dopp också när vi ändå var på g.
 
En sån sak kan man inte bara prata om utan man får helt enkelt göra slag i saken. Så när P kommit hem från sin golfrunda i eftermiddags drog syrran och jag med oss hela min lilla familj till båtbryggan tvåhundra meter från vårt (vi var ju tvungna att ha någon som kunde dokumentera) :).
 
Väl där blev det inte bara ett utan två dopp. Ser det inte underbart gött ut så säg? 
Sen att det bara är den 27 april & att temperaturen i sjön kanske var 15 grader det är ju en annan sak. Men jäkla nöjd är jag över att vi gjorde det. Bästa syrran & jag ♥.
Projekt trappräcke.
Då lilltjejen alltmer utmanar ödet i trappan till övervåningen så är det verkligen på tiden att vi löser det där med trappräcke. Vi behöver ett nedtill där trappen börjar, och sen ett uppe på toppen för att inte riskera att dottern, eller någon annan för den delen trillar ner till förstaplan. 
 
Anledningen till att vi inte har kommit någonstans med det här tidigare är att som vanligt så tycker sambon SI, och jag tycker definitivt SÅ.I detta fallet (och i de flesta andra fall) så förespråkar jag klassisk stil medans sambon tycker att det vore käckt med modernt ;). Men ikväll enades vi. P kom med förslaget att kanske skulle vi göra en bokhylla som trappräcke/skydd upptill för att på så vis täcka stället på toppen av trappan ordentligt. Toppenförslag tyckte jag och nu har vi skissat upp vårt räcke och imorgon köper vi virke. Så då vet ni vad vi ska pyssla med i helgen :).
 
Nedtill har vi enats om ett klassiskt trappräcke i trä som jag hoppas att P's bror ska kunna hjälpa oss med att få till på ett snyggt och bra sätt!
 
Ett trappräcke/skydd likt detta byggt i mdf som vi sedan vitmålar & klär med liggande råspont på baksidan  (går igen i hallen nere). 
 
Vad tror ni om detta?