Skattkistan

Sjumånadersdagen.
 
 
 
 
Idag firar vi Disa's sjumånadersdag med att plocka in en hel bukett med vackra pioner från trädgården, eller kanske ska jag säga räddar dem. I eftermiddag, eller imorgon kommer det nämligen grävmaskiner och förstör, eller jag menar dränerar, vår baksida. 
 
Vår lilla tjej är inte så liten längre. Hon har fått tre tänder. De två nere i käken har blivit riktiga bissingar och den som nyligen kommit upp däruppe är en liten skit. 
 
Disa sitter fint numera & vägrar därmed att ligga ner, likadant i badkaret. Galet farligt med en bebis som inte kan sitta still med benen!
 
Hon äter mat med god aptit hela dagen lång. Gröt-mellis (amma)-burk-mellis-burk-ev mellis(frukt/smörgås/puré)-gröt... och sen lite amning igen. Mycket mat måste hinnas med för vår tjej vägrar nämligen att ta flaska vilket stör och stressar mig något. Jag tänker nämligen att jag snart ska sluta amma. Någon som har tips på lösning?
 
De senaste två nätterna har hon strulat lite med sömnen och vaknat till alldeles för tidigt, typ vid 03... och då ska det tillläggas att hon inte har somnat för natten förrän 22. 
 
Dagtid är hon superglad & nöjd och världens underbaraste lilla tjej. Men när kvällen kommer då blir det lite bökigare. Hon somnar gärna vid 19-tiden någongång (alltid av att gunga i famnen eller ammas) men sen vaknar hon alltid upp... och så kan hon somna om... men somnar för natten gör hon inte ordentligt igen förrän 22... Hoppas på bättring på det här området snart för det vore lyxigt och välbehövligt för två småbarnsföräldrar att få kvällen någon gång!
 
Hur som helst. Glad sjumånadersdag älskade Disa ♥.
Lugnet före stormen.
På onsdag drar vi igång dränering-före-altanbygge här hemma hos oss. Ja förresten, ni som följer mig på Instagram vet det ju redan, vi har fått bygglovet beviljat! Visserligen har vi inte fått pappret på lådan ännu, men det hinner väl komma innan själva altanbygget drar igång.
 
Hur som helst så slet vi på vår gamla uteplats igår. Vi plockade bort plattsättningen och så gott som alla stenar - bara de allra största & tyngsta kvar. 
 
Tänk att innan sommaren är slut (hoppas jag verkligen!) så har vi ett altandäck storlek större att kliva ut och äta frukost på :). Det kommer att gå längs med hela husets långsida - typ 16 x 4 m :).
 
Snart så...
 
 
Före...
 
 
och efter!
 
 
Till barnen, men också till mig själv!
 
Att det är trendigt med Birkenstocks har nog inte någon missat. Det är dessutom är väldigt skönt & fotriktigt avgjorde att jag bara inte kunde låta bli att klicka hem dessa mini-birkenstock-lookiesarna från Next. Hoppas de är sådär sköna som de ser ut & att Billie gillar dem. Hon har en stark vilja och en egen smak vad gäller kläder nuförtiden... :).
 
Det blev ett par plagg till till tjejerna innan jag avslutade beställningen med att klicka hem klänningen ovan till mig själv. Gillar den massor på modellen ovan, hoppas den kan bli fin på mig också.
 
Fick nyss mail om att min order blivit "dispatched" så förhoppningsvis kommer leveransen redan i början av nästa vecka! Vore inte dumt då jag även klickade hem en UV-dräkt till Disa... det ryktas ju om finväder och då vill man ju att hon ska vara kittad :)