Skattkistan

Saltad kastrulljkaka.
En första hälsning från Visby i form av en kaka. Chokladig, kladdig & salt. Typ hur god som helst! Och förberedd helt i en och samma kastrull - knappt någon disk. Har gjort kastrullkaka i flera varianter tidigare, men den här med salt var nog den gottigaste av dem alla!
 
♥150 g Arla smör
♥3.75 dl strösocker
♥3 ägg
♥2.25 dl vetemjöl
♥4.5 msk kakao
♥2 tsk vaniljpulver/socker
♥1 msk flingsalt, hälften strös på innan gräddning & resten vid servering.

♥ Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull.
♥ Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Avsluta med att strö hälften av .
♥ Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
♥ Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.
♥ Strö över resten av flingsaltet. Servera med grädde eller glass och bär.