Det blev vab för mig idag också. Så när Disa sov middag så drog jag igång ett bullbak dagen till ära. Här har jag kommit en bit på vägen som ni ser. En fint jäst deg. Och buketten jag plockade igår står lika fint även idag ser ni, bytte just vatten så kanske klarar den sig ytterligare någon dag.
Gjorde mina bullar lite annorlunda idag även om jag använde samma gamla recept som alltid. Jag blandade ihop smör, socker & kanel till en röra som jag bredde på den utkavlade degen. Annars brukar jag liksom ta en ingrediens till fyllningen i taget :) Smör... socker och sist kanel.
Anledningen till dessa nymodigheter var att jag skulle prova att göra "snurrade" bullar. Såna som de säljer på fina fik typ PM Bröd och Sovel i stan och Feldts i Halmstad. Såna som jag tycker är allra finast! Så jag spanade in hur
Roy Fares brukar göra när han gör bullar.
Lagom till att bullarna var färdigjästa så vaknade Disa och fick hjälpa till med the finishing touch.
Jag gillar att toppa mina kanelbullar med uppvispat ägg, rårörsocker & stött kardemumma.
Här har vi dem. Ett helt gäng nybakade och goda bullar redo att ätas. Och så goda de blev sen. De där snurrarna kan nog utvecklas och det ska de få göra. Snart dags för saffransbullar ju ;).
Som alltid när jag bakar kanelbullar så använde jag
det här receptet. Det är bäst tycker jag!
PS. Som alltid. Gillar ni inlägget, berätta gärna det för mig genom att klicka på hjärtat. Eller lämna en kommentar vet jag :)