Ibland är inspirationen till att laga kvällsmat noll och ingenting. Då är det bra att man har kollegor som kan ge en inspiration och förslag, som idag. Tack för det goda receptet Hanna!
Italiensk köttfärslimpa
Ingredienser
2 ägg
2 dl brödtärningar
1 1/4 dl tomatjuice
2 msk hackad persilja
1/2 tsk oregano
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 kg köttfärs
8 skivor skinka
4 dl grovriven mozzarella eller vanlig ost
soja för pensling
Gör så här:
Blanda ägg, brödtärningar, tomatjuice, persilja, oregano, salt, peppar Och vitlök och låt blandningen stå och dra ca 10 min, tills brödet sugit åt sig vätskan. Rör kraftigt så att brödet fördelas. Rör ner färsen och blanda väl.
Platta ut färsen på ett smörpapper. Lägg skinkskivor på färsen och fördela osten över ytan. Rulla som en rulltårta från långsidan och se till att nypa ihop skarven och kortändarna.
Pensla med soja och lägg limpan i en smord långpanna (eller som jag på smörpappret). Grädda i 180 grader i nedre deler av ugnen i ca 1,5 timme. Köttet kommer att vara lite rosa i mitten pga skinkan.
Servera med exempelvis potatismos eller pasta & en god sallad.
PS. Om ni blir inspirerade eller bara gillar det jag skriver, visa gärna det genom att klicka på det lilla hjärtat nedanför. Då gör ni mig extra glad ♥.