Skattkistan

Utflyktssöndag.
I söndags efter frukosten hade vi planerat att göra en utflykt tillsammans hela familjen. Men först en promenad med vår fyrfota vän Milo. Vi gick ner mot sjön...
 
Där vi än en gång konstaterade den låga vattennivån. Galet låga kan man väl nästan säga? Den där bryggan brukar ligga i vatten.
 
Det var ännu en varm och härlig höstdag.
 
Hela tjejgänget på balansgång bland stenarna som vanligtvis brukar ligga under vatten.
 
Milo fick bada lite och tjejerna kastade pinnar till honom.
 
Sen gick vidare. Vi har en bra runda där tjejerna kan springa fritt utan att vi direkt behöver oroa oss för trafiken. 
 
Efter promenaden åkte vi till Alvesta där vi besökte simhallen. Det var en riktig hit! Fräscht, inte alls mycket folk och riktigt bra för barnen (och oss vuxna) med en stor barnbassäng med rutchkana, litet hus och roliga saker att leka med. Tillräckligt stort för att vi skulle kunna ligga där och kolla medans de kutade runt och åkte rutschkana MÅNGA gånger. Extra plus för att de hade "sandpappersliknande" golv i trapporna och uppe på rutchkaneavsatsen, en vill ju helst att de inte ska halka :).
Efter badet åkte vi till mysiga Café St Clair där vi åt lunch. Superbra ställe och barnvänligt. Och bra prissättning på deras buffé för barnen. En tia per år gammal som barnet är. Det borde fler härma tycker jag. Ettåringar äter ju sällan så mycket...
 
 
Efter den goda lunchen åkte vi ut till Blädinge och Tyrolen där det var säsongsavslutning och jätteloppis.
 
Vi gick och spanade på alla loppisbord. Vissa av oss fastnade med stora ögon någonstans där det fanns mycket leksaker :)
 
De har en slänggunga där - superkul tyckte båda tjejerna...
 
och mamma fick putta på.
 
Inne på dansbanan såldes det även lite "hemmaodlat". 
 
Såhär vackert är taket där!
 
Och var dekorerat galet fint. Jag tycker verkligen att hela konceptet Tyrolen är så grymt-
 
Billie var fikasugen.
 
 
Så det blev lite dricka för små...
 
kaffe för oss stora...
 
och glass för hela gänget :). 
 
Efter fikan fyndade vi lite mer. Bland annat de här trätofflorna till Disa. Hon ska alltid låna mina och snubblar omkring så nu fick hon ett par egna :)
 
Så kul att hänga tillsammans med familjen och göra sånt här mysigt. 
#1 - Erika

Vilken mysig dag! Måste testa både badet och fiket :) Och det där med vattennivån! Helt sjukt ju! Likadant i vår sjö. Nu borde man passa på att plocka undan all sten på botten ;) Puss!

Svar: Ja gör det! Vi ska dit igen på söndag :) Håller helt klart med om stenarna, hoppas någon tänker på det (jag har inte gjort det) Kram!
Skattkistan

#2 - Johanna

Men vilken rolig dag ni ser ut att ha haft!! Så härligt att bo så nära en badplats också, det är verkligen något jag saknar!

Svar: Ja det är så härligt att ha nära till sjön!! Det var en av anledningarna till att vi valde att flytta hit :) Kram
Skattkistan

#3 - Nina

din gula långa kofta- himlans fin! Vart hittade du den?:)

Svar: Tack! Den kommer från Lindex och jag köpte den förra året från Holly & Whyte, de har säkert något liknande i år igen :)
Skattkistan