Skattkistan

Hos elefanterna.
Större delen av vår Thailandsresa så hängde vi vid poolen och havet nedanför hotellet. Men två utflykter hann vi med. En till Similan Islands som jag ska visa er mer ifrån en annan dag, och så en utflykt där vi besökte ett gäng elefanter ute i djungeln.
 
När jag berättade om denna utflykt på Instagram så fick jag endel kommentarer om att elefanterna i Thailand inte har det bra och att utflykter likt denna borde "bojkottas" för djurens skull. Jag ska vara ärlig och säga att jag vet inte hur elefanterna har det allmänt i Thailand, men dessa djuren verkade ha det bra. De första två på bilden nedan var i en "hage" eftersom den lilla av dem var "bebis", i övrigt gick de "fria" på området i djungeln som vi besökte. 
 
En "liten" elefant och dess mamma. 
 
I dessa små hyddor bodde elefantskötarna och deras familjer, jämte dem/utanför hyddorna bodde elefanterna! Vi fick berättat för oss att elefanterna hade samma skötare i hela sitt liv, eller så länge skötaren levde. Dog en skötare var familjen till denne skyldiga att ta över omhändertagandet av elefanten under resten av dess liv. Det var liksom livsförpliktigande.
 
Liten Disa fick klappa den "lilla" tiomånaders elefantungen. Det skiljde bara ungefär 487 kilon i vikt dem emellan... :)
 
Ståtliga djur de där elefanterna!
 
Häftigt att få möjlighet att rida en tur på dem.
 
Och känna elefanthuden mot fötterna.
 
Hej hej!
 
Billie fick sig en fin blomsterkrans av "vår" elefantskötare när vi var ute i djungeln...
 
Och när vi kom tillbaka till campen och hoppade av elefanterna så fick vi även möjlighet att mata dem med bananer. Häftigt för stora och små!...
 
Även om vissa av oss tyckte att katten som bodde på campen var minst lika spännande som de där stora elefanterna :).